Violència

Violència de Gènere

Aquesta Comissió té per objecte l’estudi de la legislació i jurisprudència que afecta les dones en l’àmbit del dret penal, i, en especial, en el de la violència de gènere.

Responsable: Ester García i López.

Reflexions sobre l’Enquesta de la UE sobre violència de gènere contra les dones

Principals resultats de l’Enquesta europea sobre violència envers les dones

Denúncia a dos comptes de Twitter que incitaven a la violència masclista

Aquesta Comissió té per objecte l’estudi de la legislació i jurisprudència que afecta les dones en l’àmbit del dret penal, i, en especial, en el de la violència de gènere.

Actualment, aquesta Comissió està estudiant com les modificacions legislatives recents (Ordre de protecció a la víctima i Llei orgànica 11/2003) impacten la pràctica forense.
Realitzat per encàrrec de l’Institut Català de les Dones.


Projectes

:: Bases de la Llei dels drets de les dones en la lluita contra la violència de gènere, Febrer de 2005.
Realitzat per a l’Institut Catalá de la Dona.
:: Coordinació del Judici contra la violència de gènere, en el Fòrum de les Dones, del Fòrum de les Cultures de Barcelona, celebrat els dies 29, 30 i 31 de juliol de 2004.
:: L’abordatge integral de la violència contra les dones a Catalunya. L’estat de la qüestió des d’una perspectiva socio-jurídica, Juny de 2004.

Integrants:

Patsilí Toledo, Paula Arce i Becerra, Celeste Arella i Scheines, Marta Argudo i Alsina, Mercè Claramunt i Bielsa, Marisa Fernández i Gálvez, Soledad Montserrat i Roggero, Gemma Nicolás i Lazo, María Luján i Piatti, Mireia Penya i Vigorós Gemma Sahún i Serena, Carol Salazar i Torres, Montserrat Salvador i Cortés, Silvia Seara i Nieto, Esther Susín i Carrasco, Nativitat Veraguas i Aguilera, Helena Zarco i Cumplido.

Copyright 2015 - Dones Juristes